Mini Guia Turísitca de Mallorca

MonumentsCastell de Capdepera

Castell de Capdepera, és a la localitat de Capdepera, carrer del Castell (Tel.: 971 818 746). És un recinte fortificat edificat a principis del segle XIV pel rei Jaume II a fi de que la gent s’hi establís i podés defensar-se dels pirates. El recinte arribà a albergar 125 cases. Horari de visites. Novembre a març de 9 a 17 h. Abril a octubre de 9 a 20 h. Preu: 2 € per persona, menors de 12 anys gratis. Des de la part més elevada del conjunt arquitectònic, on hi ha un temple dedicat a Sant Joan, es divisa el canal marítim que separa Mallorca i Menorca.

Mercat medieval. El tercer cap de setmana de maig se celebra cada any un mercat medieval al recinte emmurallat de Capdepera.

Torre de Canyamel (Artà). Està al terme municipal de Capdepera, al costat de la carretera que va fins el nucli costaner de Canyamel. És una de les torres de defensa més destacades de Mallorca pel que fa a la seva antiguitat i estat de conservació. El seu origen sembla ser musulmà tot però el seu desenvolupament va lligat a Jaume I (segle XIII).

1a

Es va construir per vigilar la costa i servir de refugi i defensa contra les incursions de pirates. Canvià el seu nom original de Torre d’en Motsó per l’actual de Torre de Canyamel en introduir-se el cultiu de la canya de sucre al segle XV. Des de els seus 23 metres d’altura domina la badia de Canyamel i bona part dels municipis circumdants.

El seu interior es pot visitar de dimarts a dissabte de 10:00 a 18:00 h i el preu de l'entrada és de 3 euros. En una de les antigues edificacions que envolten la torre, s'hi troba el Restaurant Sa Porxada (Tel. 971841310), especialitzat en cuina tradicional mallorquina.

Torre de Ses Puntes (Manacor), torre fortificada del segle XIV.

Torre dels Enagistes (Manacor), és un casal fortificat del segle XIII que alberga el museu d’Història de Manacor

torre-ses-puntes

torre-enagistes

 

 

 

 

 

 

 

 

Casa Museu Son Marroig (Deià), amb torre fortificada del segle XVI, pertany a una institució privada dedicada preservar la que va ser la residència de l’Arxiduc Lluís Salvador i a difondre la seva obra. També es pot contemplar una imponent panoràmica sobre la costa i la mola de la Foradada.

Monestir de Miramar (Valldemossa), fou fundat per Ramon Llull, el gran filòsof medieval, el 1276 com a monestir i escola de llengües orientals, especialment àrab. En aquest monestir es va instal·lar la primera impremta de Mallorca. A finals del segle XIX el va comprar i restaurar l’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria

Monestir de la Mare de Déu de Lluc, és el centre espiritual i de peregrinació de Mallorca on es venera una imatge de la Mare de Déu del segle XIV. Està al cor de la Serra de Tramuntana. Acull l’escolania dels Blauets de Lluc, escola musical i d’ensenyament primari fundada l’any 1531.

Monestir de Sant Salvador (Felanitx), és troba al cim d’una muntanya de 509 m d’altura i té una panoràmica impressionant sobre tota la costa est de Mallorca i l’arxipèlag de Cabrera. Va ser fundat al segle XIV però ha anat incorporant altres construccions al llarg dels anys.

Santuari de Cura, situat al cim del Puig de Randa (548 m) es remunta al segle XIII. Sembla que va ser on en Ramon Llull va rebre la il·luminació. L’any 1522 si va fundar una Escola de Gramàtica i el 1553 un Estudi General on s’ensenyava Gramàtica, Retòrica i Grec. Al segle XIX inicià la seva decadència fins que a partir de 1913 se’n van fer càrrec els franciscans. Des del Santuari es pot contemplar la Badia de Palma i l’arxipèlag de Cabrera i en els dies clars d’hivern l’illa d’Eivissa.

Santuari del Puig de Maria (Pollença), està situat al cim d’un puig de 333 m que domina la badia de Pollença i la vall de Colonya. La torre defensa és del segle XIV i l’església i el refectori del XV.

Museus

Fundació Pilar i Joan Miró (Palma), ubicada en un edifici de l’arquitecte Rafael Moneo, exhibeix les obres del pintor Joan Miró que va residir a l’illa.

Es Baluard (Palma), museu d’art modern i contemporani, ubicat en un bastió defensiu de la muralla de Palma. www.esbaluard.org

CCA Andraitx, museu amb 4.000 m2 dedicats al art modern

Museu Monogràfic de Pol·lèntia (Alcúdia), situat en un edifici del segle XIV recull ceràmiques, figures de culte, escultures i diverses peces procedents de les excavacions de la ciutat romana, que també es poden visitar. http://www.ajuntamentalcudia.net/pollentia/principal.php.

Museu de la Joguina (Sa Pobla), en un casal singular s’arrepleguen unes 3.000 juguines antigues. http://www.ajsapobla.net/espais/Planes

Museu Etnològic de Muro, exhibeix estris tradicionals de la pagesia, mobles i joies en una casa del segle XVII. Al carrer Major, 15.

Museu Municipal de Pollença, ubicat al convent de Sant Domingo exhibeix una interessant col·lecció d’art gòtic. http://www.ajpollenca.net

Museu de la Mar (Sóller), ubicat a l’interior d’un oratori del segle XIII presenta la relació de Sóller amb la mar, amb estris, maquetes, documents i audiovisuals.

 

Museu d’Història Natural (Costitx), ubicat a la Casa de Cultura exhibeix una col·lecció d’animals de la fauna de Mallorca. http://www.museuciencies.com

 

 
  • Mallorca, Cala Anguila
  • Mallorca, Cala Anguila
  • Mallorca, Cala Anguila
  • Mallorca, Cala Anguila
  • Mallorca, Cala Anguila
  • Mallorca, Cala Anguila
  • Mallorca, Cala Anguila
  • Mallorca, Cala Anguila